Nadace Tipsport našla 6 statečných

Nadace Tipsport našla 6 statečných  

6 statečných je zaměstnanecký grantový program Nadace Tipsport, který je zaměřený na podporu neziskových organizací v České republice, na jejichž činnosti se aktivně dobrovolnicky podílí zaměstnanci skupiny Tipsport. Nadace tak i v letošním roce podpořila šest dobročinných projektů, které byly nominovány z řad zaměstnanců.

Do grantové výzvy byl nominován také projekt Důstojného odchodu na vybavení poradny domácí hospicové péče, která zahájí činnost v lednu 2023. Poradna bude pod vedením zkušené sociální pracovnice Lucie Trpkošové k dispozici pro všechny, kteří budou hledat informace a praktickou pomoc, jak zajistit péči o nevyléčitelně nemocného blízkého člověka v domácím prostředí.   

Je pro nás velkou radostí, že právě náš projekt se stal jedním z těch, který zaměstnanci Tipsportu podpořili svým hlasováním natolik, že získal nejen potřebnou finanční podporu, ale dokonce se umístil na prvním místě. A my moc děkujeme všem, kteří pro nás hlasovali. 

Velké poděkování patří ale zejména Nadaci Tipsport za podporu všech krásných aktivit, které chtějí pomáhat. Děkujeme za důvěru v náš projekt, podpory si upřímně vážíme a dává nám pocit, že to, co děláme, má opravdu smysl.  

"Využívám tuto příležitost a chtěla bych zde osobně poděkovat všem, kteří si vybrali právě náš projekt. Nečekala jsem, že se  s naším náročným "hospicovým tématem" umístíme na prvním místě.“ říká Lucie Trpkošová, která celý grant za Důstojný odchod zpracovala. „Je to pro mne také dobrá zpráva o tom, že se naše společnost nebojí přemýšlet o těžkých tématech konce života a umírání. Poděkovat bych také chtěla jmenovitě panu Filipu Lukešovi z Tipsportu, který je právě "naším dobrovolníkem" a jehož prostřednictvím jsme se mohli do výzvy přihlásit." dodává Lucie.

Věříme, že i díky poskytnutým finančním prostředkům na zakoupení vybavení se budou v poradně všichni cítit příjemně a bezpečně. Naším cílem je vytvořit prostředí, ve kterém se naši klienti budou chtít svěřit se svými starostmi a náš tým zde bude také mít své potřebné zázemí.   

A my se těšíme z další příjemné a profesionální spolupráce s Nadací Tipsport. Podporu od nadace jsme měli možnost využít již při zapojení do pomoci ukrajinským dialyzovaným pacientům v rámci projektu „Dialýza pomáhá“. Důstojný odchod zaštítil péči o tyto uprchlíky a ve spolupráci s Dialýzou a.s. a s Centrem domácí péče je pro ně zajištěna komplexní zdravotní péče, která je pro ně vzhledem k jejich zdravotnímu stavu nezbytně nutná. A díky nadaci Tipsport mají dialyzovaní pacienti z Ukrajiny zajištěné dlouhodobé ubytování v blízkosti dialýzy v Berouně. Nadace Tipsport tak již pomohla a stále pomáhá jen v tomto projektu více než 20 ukrajinským uprchlíkům. 

Děkujeme, že jste spolu s námi vsadili na dobrou věc! :)

Staňte si i vy "statečným" dobrovolníkem... Přijde vám naše práce smysluplná? Oslovilo vás téma paliativní péče v domácím prostředí? Ozvěte se nám a staňte se i vy součástí příběhu, který pomáhá a vrací z nemocnic domů!