Maruščin pochod opět pomáhal...od srdce

Maruščin pochod opět pomáhal...od srdce

V Bratronicích se o druhé zářijové neděli uskutečnil již druhý Dobročinný Maruščin pochod od srdce pro Terezku. Jeho smyslem bylo pomoci tříleté Terezce z Bratronic. Po těžkém porodu totiž trpí kvadruspastickou formou dětské mozkové obrny a k tomu všemu ještě epilepsií. Hodných duší, které chtěly pomoci, se do Bratronic sjelo několik stovek. Prostřednictvím dobrovolných příspěvků se podařilo vybrat více než 75 tisíc korun, které rodina Terezky využije na léčbu kmenovými buňkami a na rehabilitace.

Na trase dlouhé asi tři kilometry mohli zúčastnění plnit různé úkoly, a to hned na pěti stanovištích. Kromě toho byl na hřišti připraven zábavný doprovodný program. Nejen malí účastníci si mohli užít malování na obličej, salón pro slečny, soutěže, skákací hrad, lezeckou stěnu či hudební vystoupení.

Byl to již 2. ročník Maruščina pochodu od srdce. Myšlenkou pochodu je vzpomínka na Marušku, která tři roky bojovala s vzácným dětským mozkovým nádorem (DIPG), a i když v osmi letech odešla, nechala tady odkaz, který bych ráda šířila dál: "Pomáhat má smysl. A zázraky existují."

Na akci se vybralo krásných 65 259 Kč a k této částce se přičetlo ještě dalších 10 000 Kč ve formě daru od neziskové organizace Důstojný odchod, pro kterou byl tento pochod pořádán minule. Dohromady se tedy pro Terezku vybralo 75 259 korun.

A jak zhodnotila akci jeho organizátorka, Maruščina maminka, úžasná Eva Hronová? "Jste úžasní! Moc všem děkuji. Vám všem, kteří jste pomohli, sponzorům a vám, kteří jste přišli. Jsem tak dojatá a šťastná. Pro Marušku je tohle ten nejkrásnější dárek k svátku, který měla 12. září."

Kdo by chtěl Terezce ještě dodatečně pomoci, stále může na její léčbu přispět. Veškeré podrobnější informace naleznete na Facebooku Evy Hornové ZDE

Celý článek a fotogalerii naleznete také na stránkách Kladenského deníku.