Důstojný odchod se stává provozovatelem domácí hospicové péče

Nejprve nám dovolte popřát Vám do nového roku hodně štěstí, zdraví a hlavně, aby další rok proběhl v klidu a pohodě pro vás i Vaše blízké.

Rádi bychom oznámili několik novinek pro rok 2023. Naše zařízení se nově stává poskytovatelem mobilní specializované paliativní péče (domácí hospicové péče) a také poskytovatelem sociálních služeb pro nevyléčitelně nemocné a jejich pečující rodiny.

Paliativní tým Centra domácí péče, které provozovala společnost Kompletní péče s.r.o. v Berouně, se nově přesunul do naší neziskové organizace Důstojný odchod, z.ú. Tato změna se nijak nedotkne poskytované péče, ta bude kontinuálně pokračovat nadále ve stejné podobě. Změní se pouze název domácího hospice, nově se budeme jmenovat Domácí hospic Mezi břehy.  Z tohoto důvodu chystáme pro hospicové služby i nový web, který spustíme během prvních týdnů roku 2023.

KONTAKTY: 

  • Mobilní specializovaná paliativní péče - kontakt: Ivana Růžičková - vrchní sestra, 725 519 173
  • Sociální služby - kontakt: Bc. Lucie Trpkošová - vedoucí sociální pracovnice, 602 762 209

V případě potřeby je možné také využít sociálních služeb a to terénních odlehčovacích a nabízíme také pomoc naší odborné poradny,  která funguje v ambulantní i terénní formě. Poradenství je poskytováno zdarma pro klienty naší hospicové péče (nemocného a jeho blízké), ale také pro zájemce o službu z řad laické i odborné veřejnosti. V rámci péče je možné využít služeb psychologa, duchovního a dalších spolupracovníků.

Domácí hospicová péče

Od roku 2018 je mobilní specializovaná paliativní péče hrazena z veřejného zdravotního pojištění. Náš paliativní tým se ovšem do poskytování MSPP zapojil již v roce 2017 v rámci pilotního projektu VZP. Momentálně pečujeme o klienty v okresech Beroun, Kladno a také Praha - západ, Rakovník nebo Příbram. Péče probíhá doma, tedy ve vlastním sociálním prostředí nemocného.

Náš tým je tvořen lékaři, zdravotními sestrami, sociálními pracovnicemi a dalšími odborníky, kteří pracují v domácím hospici. Odborným zástupcem je MUDr. Adam Houska. Sesterský tým pak absolvoval intenzivní mezinárodní kurz ELNEC pro poskytování domácí hospicové péče.